^
ROOFTOP

Rooftop periyodik bakım, ağır bakım, arıza ve yedek parça hizmetleri

Rooftop çatı tipi paket klima sistemleridir. Kullanım alanları ticari binalar, havalimanları, restorantlar, mağazalar, sinema ve konferans salonları ve lojistik merkezlerdir. Kullanılacak alanın ihtiyacına göre değişik kapasitelerde mevcuttur. Rooftoplar ısıtma-soğutma yapmanın dışında gerektiğinde veya istenildiğinde taze hava akışı sağlayarak ortamdaki havanın temizlenmesi ve tazenlemesini sağlamaktdır. Bazı cihazlarda co2 sensörü bulunmaktadır. Bu sensör ortamda ki co2 miktarını ölçerek istenilen seviyenin üstüne çıkması halinde içeriye otomatik olarak taze hava akışı sağlamaktadır. Ayrıca yine bu cihazlarda (freecooling) ve (freeheating) özelliği olduğundan dış havanın, içeride istenilen hava derecesini karşıladığı zamanlarda kompresör, doğalgaz vs. devreye sokmadan tamamen taze hava ile ısıtma-soğutma yapabilmektedir. Bu da enerji sarfiyatında ciddi tasarruf yapılmasını sağlamaktadır. Firmamız bünyesinde LENNOX, CİAT, TRANE ve AAON marka cihazlara periyodik bakım, ağır bakım, arıza ve yedek parça olarak hizmet verilmektedir.

Rooftop bakımları nasıl yapılır?

1.Filtreler sökülerek basınçlı su ile temizlenir.

2.Blower fan kontrol edilir. kayışlı ise kayış kasnak ayarları kontrol edilir.

3.Servis kumandası bağlanıp (lennox cihazlarda) cihaz test moduna alınarak arıza kontrolü yapılır. Diğer cihazlarda normal çalıştırılıp kontrol edilir.  

4.Cihaza manometre bağlanarak gaz basınçları ve kaçak kontrolleri yapılır.

Yukarıda yazılanlar periyodik bakım esnasında yapılması gereken işlemlerdir. cihazlar aşırı kirli ise evoparatör, kondenser ve drenaj tavaları kimyasal ilaç ve basınçlı su ile temizlenerek ağır bakım yapılmalıdır.

ROOFTOP ROOFTOP ROOFTOP ROOFTOP ROOFTOP ROOFTOP ROOFTOP ROOFTOP ROOFTOP ROOFTOP ROOFTOP ROOFTOP ROOFTOP ROOFTOP ROOFTOP ROOFTOP ROOFTOP ROOFTOP


  Doğru Klima
Doğru Klima 2013 yılından itibaren tüm soğutma grupları; chiller, rooftop, direct expantion, hassas klima ve -85 derece soğutabilen test odaları alanlarında hizmet vermektedir.
  Hizmetlerimiz
Hizmet verdiğimiz diğer alanlar ise chiller satış, freecooling (drycooler) satış, kimyasal ürünler satış, yedek parça satış, teknik eğitim, 2.El soğutma grubu satış veya kiralaması alanlarında da hizmet vermektedir.